We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Oopperse Le Feti Le Grande Anaale

by Moderni Kanuuna

supported by
/
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.

about

"Oopperse..." on Kuusumun Profeetasta ja Circlestä tutun Mika Rätön käsikirjoittama ja ohjaama teatterinäytös, jota Teatteriryhmä Kanuuna esitti Kulttuuritalo Annankatu 6:ssa Porissa syksyllä 2002. Mika Rätön ja Kanuunan aiempiin yhteistyön hedelmiin kuului teos nimeltään "Pilkkaavat tinakellot", jonka musiikkia ilmestyi sittemmin Moon Fog Prophetin albumilla "Taunting Tin Bells Through The Mammal Void" (Mellow Records, 2002). Juuri näillä hetkillä on puolestaan menossa viimeiset esitykset porukan kolmannesta teoksesta nimeltään "Murheenkapselista galleriaan ja asemalle".

Nyt on sitten myös "Oopperse..." saatettu levylle. En tiedä kuinka paljon levyversio eroaa alkuperäisestä esityksestä, mutta ilmeisesti jossain määrin, sillä levyn kanteen on listattu hieman vähemmän porukkaa kuin näytöksestä kertovat nettisivut antavat ymmärtää. Musiikista levyllä vastaavat Mika Rätön lisäksi Magyar Possesta tutut Pasi Salmi ja Harri Sippola sekä nykyisin Elonkorjuun kosketinsoittajana vaikuttava Jussi Reunamäki. Koskapa musiikki on tehty visuaalisen tapahtuman tukemiseksi, on levystä aluksi hieman hankala saada otetta, koska en ole lavaversiota nähnyt. Muutaman kuuntelukerran jälkeen alkaa kokonaisuus kuitenkin jo hahmottua ja musiikista voi nauttia sellaisenaan. Pääosaanhan teoksessa nousevat roolihenkilöiden osuudet. Osa teksteistä esitetään laulamalla, mutta suurin osa puhumalla. Tekstit ovat ajoittain kieltämättä hieman härskejä huorineen ja peeniksineen, mutta minkäs teet kun teoksen nimikin on "perseooppera"! ;-) Musiikki muistuttaa muutamassa kohtaa Kuusumun Profeettaa, mutta mieleen saattavat tulla myös Zappan "Civilization Phaze III", Vangeliksen "Heaven & Hell" tai Lol Cremen & Kevin Godleyn "Consequences", pientä itämaisuuttakin on siellä täällä havaittavissa. Eli teoksella ei ole juurikaan tekemistä rokin kanssa. Oikeastaan ainoastaan teoksen puolivälissä on edes yritystä pistää rokkaavampaa vaihdetta päälle, mutta sitäkään ei sitten kumminkaan tapahdu. Levyn dramatiikka kuitenkin toimii ja teoksesta muodostaa johdonmukainen kaari ilman että hypittäisiin päämäärättömästi sinne tänne. Mielenkiintoinen teos kieltämättä, vaikkei tarinaan pääsekään täysin sisälle. Teatterinäytöksen nähneet pääsevät siis helpommalla. Ehkä levyn mukana pitäisi olla jonkinlainen libretto teksteineen ja kuvineen? :-)
- Hezzu (Palasokeri)


Mika Rättö, Jussi Reunamäki, Pasi Salmi & Harri Sippola: sävellys, sovitus, tuotanto

Rooleissa: Pauliina Jokinen, Anne Saarikalle, Jori Kemppi, Jarkko Mäkelä,
Harri Vilkuna, Olli Joukio, Noora Tommila, Marja-Leena Liipo, Ilana Vähätupa, Jarno Malinen, Iida Rauhalammi, Leena Heinämäki, Irina Niemelä, Elli Keltto.

Daniel James Finlay: laulu
Heli Latvala: oopperalaulaja
Ari Lehtinen: kurkkulaulaja
Ville Kainulainen: perkussiot

credits

released April 1, 2004

license

all rights reserved

tags

about

Fonal Records Tampere, Finland

Fonal Records is a Finnish independent record label established by Sami Sänpäkkilä in 1995.

Lets stay small forever, lets keep warm, never sell out, never give up, hope is where the heart is!

Please also check out our sister labels releases: aanetonrecords.bandcamp.com
... more

contact / help

Contact Fonal Records

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

Fonal Records recommends:

If you like Oopperse Le Feti Le Grande Anaale, you may also like: